Η μέρα που ο Θάνατος ερωτεύτηκε τη Ζωή


Categories :

Σπάνια δυο ζωγραφιές και δυο νότες, πυροδοτούν τόσα δάκρυα.

H μέρα που ο Θάνατος ερωτεύτηκε τη Ζωή: Το σπαρακτικό animation είναι επιτέλους online

Το Life of Death είναι ένα υπέροχο animation της Ολλανδής Marsha Onderstijn, με τα σχέδια μάλιστα να είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι.

Η μουσική (Ramon de Wilde) είναι μαγευτική και δεν είναι τυχαίο πως έχει έχει αποσπάσει θερμές κριτικές σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως.

«Ένα μαυροφορεμένο φαντασματάκι, με μια λευκή μάσκα τριγυρνάει στο δάσος. Γύρω του σκιουράκια, κουνελάκια, υπέροχα δροσερά λουλούδια. Όταν όμως το χέρι του φαντάσματος ακουμπάει ένα ζώο, αυτό πεθαίνει.

Όταν αγγίζει ένα λουλούδι, αυτό μαραίνεται. Ξαφνικά σε ένα ξέφωτο βλέπει ένα όμορφο ελάφι και κυριολεκτικά μαγεύεται. Θέλει να το αγγίξει αλλά διστάζει. Γιατί ξέρει πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε και τέλος της ζωής για το ζώο. Αν και η έκφραση στο πρόσωπο του φαντάσματος δεν είναι ορατή, εξαιτίας της μάσκας, σχεδόν μπορεί κανείς να αισθανθεί τη μοναξιά που νιώθει. Αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Γιατί το φαντασματάκι είναι ο Θάνατος. Οι μήνες περνούν και ο Θάνατος αν και ερωτευμένος δεν μπορεί ποτέ να αγγίξει το ελαφάκι που συμβολίζει την ίδια τη ζωή. Δεν το αφήνει όμως ποτέ μόνο. Είναι εκεί για να το προστατεύει από τη βροχή και το χιόνι ή να το προσέχει όσο κοιμάται. Πάντα όμως από απόσταση. Μέχρι που κάποια στιγμή…»

Παρακολουθήστε τη συνέχεια: