Αυτό είναι το καλύτερο κόλπο για να σιδερώνεις εύκολα τα ρούχα!


Σύμφωνοι, το σιδέρωμα είναι μια μάλλον άχαρη και βαρετή διαδικασία για όλους μας. Τόσο για τις γυναίκες που… τουλάχιστον τα καταφέρνουν καλά σε αυτό, όσο και για τους άντρες που με το σίδερο στο χέρι είναι πιό επικίνδυνοι και από ένα 5χρονο με αναπτήρα. Ωστόσο, με το κατάλληλο σίδερο, σίδερο ατμού ή σύστημα σιδερώματος, το σιδέρωμα γίνεται παιχνιδάκι!

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και το σιδέρωμα μπορεί να γίνει πολύ πιό εύκολο ακολουθώντας μερικά απλά tips:

1. Η σωστή θερμοκρασία

Παρόλο που τα περισσότερα σίδερα ατμού έχουν ένδειξη υφάσματος, σε γενικές γραμμές είναι καλό να θυμάστε πως τα μεταξένια και τα συνθετικά σιδερώνονται στους 180 βαθμούς, τα βαμβακερά και τα λινά στους 200 με 220, και τα μάλλινα σε μια μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ορίσετε τη ρύθμιση, δώστε λίγο χρόνο στο σίδερο για να προσαρμοστεί.

2. Κρεμάστε τα!

Όταν βιάζεστε και πρέπει να φορέσετε ένα φρεσκοσιδερωμένο ρούχο, τότε αφού το σιδερώσετε πρέπει να το αφήσετε τουλάχιστον 5 λεπτά κρεμασμένο. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα τσαλακωθεί. Και σίγουρα ένα σίδερο με πλάκα καλής ποιότητας βοηθά πολύ σε αυτό.

3. Μη σιδερώνετε με κυκλικές κινήσεις

Κινείτε το σίδερο με οριζόντιες ή κάθετες κινήσεις κατά μήκος της σιδερώστρας καθώς μόνο έτσι θα πετύχετε το τέλειο ίσιωμα των ρούχων.

4. Τεντώστε τα!

Όταν σιδερώνετε μεγάλα κομμάτια όπως σεντόνια και τραπεζομάντιλα, τοποθετήστε δύο καρέκλες στην άκρη της σιδερώστρας προκειμένου να απλώνετε το τμήμα που έχετε σιδερώσει προς τις καρέκλες, δουλεύοντας διαδοχικά, τμήμα-τμήμα, πάνω στο ύφασμα. Εναλλακτικά, απλά επενδύστε σε μια ποιοτική σιδερώστε με μεγάλη επιφάνεια και σταθερά «πόδια»!

5. Το κουτάλι σώζει!

Πολλές φορές στα πουκάμισα, από βιασύνη και απροσεξία, καταλήγετε λόγω του σίδερου να βγάζετε τα κουμπιά. Υπάρχει ένα κολπάκι που σας απαλλάσει από αυτό το πρόβλημα. Βάλτε πάνω απ΄το κουμπί ένα κουτάλι και σιδερώστε. Τόσο απλό! By the way, έχετε δοκιμάσει το σιδέρωμα με inox πλάκα;

6. Ατμός…

Σε περίπτωση που έχετε πολλά πλυντήρια και κατά συνέπεια πολλά ρούχα για σιδέρωμα ένα σύστημα σιδερώματος είναι πιο κατάλληλο από ένα σίδερο, λόγω της μεγάλης πίεσης ατμού  που μειώνει το χρόνο σιδερώματος!