Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές


Categories :

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και συμβουλευτικής καθοδήγησης σε παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές παρέχει δωρεάν η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

«Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τον τραυματισμό ή την απώλεια αγαπημένων προσώπων, σπιτιών και υπαρχόντων, όπως και εκείνους που βίωσαν το σοκ χωρίς όμως σοβαρές συνέπειες. Η κατάσταση αυτή απαιτεί τόσο την φροντίδα για την υλική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών όσο και την ψυχική υποστήριξη από τον κύκλο των οικείων ή και από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, για ψυχολογική υποστήριξη επικοινωνήστε με:

– Την Συμβουλευτική Γραμμή του «Μαζί για το Παιδί» στο τηλέφωνο 115 25 , Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00-21.00 για παροχή ψυχολογικής στήριξης μέσω τηλεφώνου ή online σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Παράλληλα, ψυχολόγοι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι διαθέσιμοι να υποδεχτούν δια ζώσης και να ακούσουν γονείς και παιδιά που βίωσαν από κοντά ή πιο μακριά το σοκ των πυρκαγιών και θέλουν να μιλήσουν ή να αναζητήσουν ψυχική υποστήριξη.

– Την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης της « Μέριμνας» για γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που είτε στηρίζουν παιδιά που έχουν χάσει συγγενείς ή φίλους τους, είτε οικογένειες που θρηνούν την απώλεια παιδιού.

Συγκεκριμένα:

  • Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης, τηλέφωνο 210 64 63 622, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 16:00
  • Παρέχει δια ζώσης Ψυχολογική Στήριξη στις οικογένειες με παιδιά ή εφήβους, που έχασαν αγαπημένο τους άτομο, κατόπιν ραντεβού ( στο 210 64 63 622), στα γραφεία της «Μέριμνας», Παπανικολή 2Α Χαλάνδρι.