Τα παιδιά μας είναι εξαρτημένα από τα κινητά, παραδέχονται πλέον οι γονείς


Πλέον οι γονείς παραδέχονται ότι τα παιδιά τους έχουν εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο και μάλιστα αναγνωρίζουν ότι οι ίδιοι φέρουν ευθύνη γι΄αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα των ινστιτούτων «Common Sense Media» and «SurveyMonkey» που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα «USA TODAY», σχεδόν οι μισοί γονείς, το 47%, στις ΗΠΑ θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν εθιστεί στις ηλεκτρονικές συσκευές. Το 32% των γονιών θεωρεί ότι και οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι από τα κινητά.

Παράλληλα, οι μισοί γονείς ανησυχούν για το πώς μπορεί να επηρεαστεί η ψυχική υγεία των παιδιών τους από την τεχνολογία. Μάλιστα, σχεδόν ένας στους πέντε ανησυχεί «εξαιρετικά» ή «πολύ» για τυχόν επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στην ψυχική υγεία των τέκνων τους.

Ο Τζον Κοέν, επικεφαλής ερευνητής της ινστιτούτου «SurveyMonkey», δήλωσε ότι «ο εθισμός στην τεχνολογία απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, ιδίως όσους έχουν εφήβους».

Κατά την έρευνα, το 89% των γονιών πιστεύει ότι είναι στο χέρι τους να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα παιδιά τους τα κινητά τηλέφωνα. Να αναφέρουμε ότι η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 25 και 20 Ιανουαρίου σε δείγμα 4.201 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 1.024 γονιών με παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στις ΗΠΑ πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί επικεντρώνουν την έρευνά τους στις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ψυχική υγεία των χρηστών, κυρίως των παιδιών και εφήβων.