5 φράσεις που εμπνέουν για όταν τα πράγματα στη ζωή δεν πηγαίνουν καλά


Categories :

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας αν αρχίσετε να βοηθάτε τους άλλους αντί να σκέφτεστε υπερβολικά τον εαυτό σας; Ό,τι δίνετε, παίρνετε. Μάθετε για αυτή και για μερικές άλλες φράσεις που εμπνέουν για εκείνες τις μέρες που τα πράγματα στη ζωή σας δεν πηγαίνουν όπως θα θέλατε.

Σε όλους αρέσουν οι φράσεις που φαίνεται να γράφτηκαν για να εμπνέουν όταν τα πράγματα στη ζωή δεν πηγαίνουν καλά. Μερικοί από μας «συλλέγουμε» αυτές τις φράσεις, επειδή γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα τις χρειαστούμε.

Έχοντας αυτό υπόψη, συγκεντρώσαμε μερικές φράσεις και κάποια όμορφα λόγια για σας. Γνωρίζουμε ότι όλοι μας κάποια στιγμή αισθανόμαστε ότι τα πράγματα στη ζωή μας δεν πηγαίνουν καλά, όμως γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό είναι απλώς προσωρινό.

Ωστόσο το ότι το γνωρίζουμε αυτό δεν αρκεί πάντα για να μας κάνει να χαμογελάσουμε όταν το έχουμε περισσότερο ανάγκη.

Διαβάστε τις παρακάτω όμορφες φράσεις και κρατήστε τες μέσα σας. Ξέρουμε ότι θα σας βοηθήσουν να φέρετε λίγη θετική ενέργεια στη μέρα σας.

1. «Να είστε καλοί όποτε είναι δυνατόν. Είναι πάντοτε δυνατόν» – Dalai Lama

Πόες φορές αισθανθήκατε ότι τα πράγματα στη ζωή σας δεν πήγαιναν καλά και ξεσπούσατε σε όποιον τύχαινε να βρεθεί στον δρόμο σας; Αυτό οπωσδήποτε έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Και, φυσικά, πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Θυμηθείτε ότι προσελκύετε ό,τι σκέφτεστε.

Αν λοιπόν χωρίσατε με τον σύντροφό σας και η δουλειά σας έχει πάρει την κατηφόρα, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να βρει μια στιγμή για καλοσύνη προς τους άλλους. Δεν είναι μόνο για εκείνους αλλά και για σας.

Εμείς οι άνθρωποι αντιδρούμε ανάλογα με το πώς μας κάνουν να αισθανόμαστε οι άλλοι.

Αυτό σημαίνει ότι, αν είστε καλοί με τους άλλους, θα είναι πιο πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

2. «Θα αποκτήσετε όλα όσα επιθυμείτε στη ζωή αν βοηθήσετε αρκετούς άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν εκείνα που επιθυμούν» – Zig Ziglar

Πολλοί από μας διδασκόμαστε την ιδέα ότι πρέπει να εργαζόμαστε για να επιτύχουμε τους δικούς μας στόχους χωρίς να νοιαζόμαστε για τους άλλους.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι, αν βοηθάτε τους άλλους, θα σας βοηθήσουν και εκείνοι.

Αν αισθάνεστε ότι τα πράγματα στη ζωή σας δεν πηγαίνουν καλά, σταματήστε για ένα λεπτό και αναλύστε το αν βοηθάτε τους άλλους και πώς. Ίσως ο λόγος που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά είναι επειδή προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τους άλλους και έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το να βοηθήσετε τους άλλους είναι μερικές φορές τόσο απλό όσο το να τους ρωτήστε τι χρειάζονται ή τι μπορείτε να κάνετε για αυτούς.

Ίσως τα οικονομικά προβλήματα που δεν σας επιτρέπουν να πληρώσετε το νοίκι σας θα λυθούν αν βοηθήσετε κάποιον φίλο σε κάτι πραγματικά εύκολο για σας, για το οποίο είναι πρόθυμος να σας πληρώσει.

Μερικές φορές δεν θα έχετε άμεση ωφέλεια, όμως σκεφτείτε το εξής: αν βοηθήσετε κάποιον σήμερα, το άτομο αυτό θα αισθάνεται τόση ευγνωμοσύνη που θα θέλει να σας βοηθήσει να πετύχετε και τους δικούς σας στόχους.

Τελικά αυτό λειτουργεί σαν χιονοστιβάδα και όλοι ωφελούνται.

3. «Η αποτυχία είναι ένα γεγονός, όχι ένα πρόσωπο» – Zig Ziglar

Αν αισθάνεστε ότι τα πράγματα στη ζωή σας δεν πηγαίνουν καλά επειδή αντιμετωπίσατε κάποια δυσκολία και χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας ως «αποτυχία», σταματήστε αυτήν τη στιγμή.

Είναι αλήθεια ότι τα παραστρατήματα πληγώνουν και δεν αρέσουν σε κανέναν. Όμως η αποτυχία είναι μέρος της ζωής και πρέπει να την αποδεχόμαστε ως μια πραγματικότητα.

Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψετε είναι να την αφήσετε να σας καθορίσει. Αν αποτύχατε σήμερα, σταματήστε και αναλύστε τις αποφάσεις σας και τον τρόπο με τον οποίο σας έφεραν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Έπειτα μάθετε από αυτό και ξαναπροσπαθήστε, εφόσον τώρα γνωρίζετε τι δεν λειτουργεί.

4. «Όλοι πρέπει να επιλέξουν έναν από τους παρακάτω πόνους: τον πόνο της πειθαρχίας ή τον πόνο του μετανιώματος» – Jim Rohn

Γιατί αισθάνεστε ότι τα πράγματα στη ζωή σας δεν πηγαίνουν καλά; Αισθάνεστε ότι καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια χωρίς να έχετε αποτελέσματα; Συνειδητοποιείτε ότι δεν κάνατε ό,τι έπρεπε και τώρα τα αποτελέσματα σαφώς δεν είναι αυτά που ελπίζατε;

Ο Jim Rohn αναφέρεται σε αυτό και καθιστά σαφές το εξής: είτε εργάζεστε για αυτό που επιθυμείτε μέχρι που πονάτε, είτε παραμένετε στη ζώνη άνεσής σας και έπειτα υποφέρετε από τις συνέπειες.

Ίσως αυτό που αισθάνεστε ως ένα βάρος στους ώμους σας θα σας δώσει μια ιδέα σχετικά με αυτό που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Αφιερώστε μερικές μέρες για να σκεφτείτε τη ζωή σας. Τι κάνατε για να φτάσετε εδώ που είστε σήμερα; Εδώ θέλατε να είστε; Άξιζε τον κόπο; Θέλετε να αλλάξετε;

Πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε απόφαση που παίρνετε θα πονέσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επειδή συνεπάγεται κάποιου είδους θυσία. Γι’αυτό θα πρέπει να είστε σαφείς όσον αφορά στους στόχους σας και να εργάζεστε για την επίτευξή τους.

5. «Δεν μπορείτε να σώσετε τους ανθρώπους, μπορείτε μόνο να τους αγαπήσετε» – Anaïs Nin

Πόσες φορές έχετε αισθανθεί ότι τα πράγματα στη ζωή σας δεν πηγαίνουν καλά επειδή προσπαθείτε να αναγκάσετε κάποιον να γίνει καλύτερος; Έχει συμβεί σε όλους μας τουλάχιστον μία φορά, ενώ έχει συμβεί αρκετές φορές σε άλλους ανθρώπους.

Είναι πιθανό να ανήκετε στους ανθρώπους που δεν αντέχουν να βλέπουν τους άλλους να υποφέρουν και έχετε τόση πολλή αγάπη να δώσετε που αναλαμβάνετε τα προβλήματά τους σαν να ήταν δικά σας.

Αναμφισβήτητα αυτό σας κάνει εξαιρετικούς ανθρώπους, όμως μπορεί να προκαλέσει και πολλή ζημιά αν δεν συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τους άλλους ανθρώπους.

Δεν θα πρέπει ποτέ να αναλαμβάνετε τα προβλήματα των άλλων σαν να ήταν δικά σας, ούτε να ελπίζετε ότι οι άλλοι θα αλλάξουν. Θα αλλάξουν μόνο αν το θέλουν, όχι επειδή εσείς το ελπίζετε.

Αν θέλετε να βοηθήσετε, μείνετε στο πλευρό τους και στηρίξτε τους, αν το ζητήσουν, όμως μην προσπαθείτε να τους χειριστείτε, επειδή αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Το πιο σημαντικό είναι το εξής: αν κάποια στιγμή αισθάνεστε ότι δεν αντέχετε άλλο, κάντε πίσω. Είναι υγιές να είστε λίγο εγωιστές όταν ο σεβασμός και η αγάπη σας βρίσκονται σε κίνδυνο.